I kåren har vi tre lokaler: en stuga vid Islandstorget som heter Lilla Ängby gård, en tomt vid Mälarens strand, vid Tyska Botten, som kallas Warfvet och vårt lägerförråd i Magasinet vid Kvarnviken

I Lilla Ängby Gård hålls det möten under vinterhalvåret, oftast från höstlovet till någonstans mellan sport- och påsklovet. Även om vi börjar och slutar mötena inomhus så hindrar det inte att vi genomför olika aktiviteter och lekar utomhus. På baksidan har vi vårt förråd främst avsett för möten och hajker.

Adress: Holbergsgatan 4

På Warfvet hålls det möten så länge vädret tillåter, oftast från  någonstans mellan sport- och påsklovet fram till höstlovet. Här utför vi mängder av aktiviteter utomhus. Våra båtar håller även de hus här, och dessa seglar vi så ofta vi kan.

Adress: Ekbacksstigen

I Magasinet förvarar vi materiel som huvudsakligen används till våra sommarläger.

Adress: Magasinet, Kvarnviken

För att lokalerna ska fungera så bra som möjligt har vi två grupper som ansvarar för de tre lokalerna. Lokalkommittén och Warfvskommittén. Vill du veta mer, har du en idé eller ett förslag eller vill hjälpa till i någon av grupperna får du gärna höra av dig – se kontakter

 

Historia

Lilla Ängby Gård ligger utmed 1600-talets landsväg mellan huvudstaden och färjeläget vid Tyska Botten. Egendomen Lilla Ängby bildades under 1700-talet genom att avskiljas från Stora Ängby. Gården Lilla Ängby med mangårdsbyggnad byggdes på 1880-talet av ”snuskungen” Knut Ljunglöf. I stugan vid Lilla Ängby bodde Knut Ljunglöfs trädgårdsmästare. Gården ligger i en kulturhistoriskt intressant miljö. Flera torp har funnits längs Blackebergsvägen, den forna färdvägen för de kungliga på väg till Drottningholms slott, och ned mot Mälaren. Lilla Ängby gård och torpen längs Blackebergsvägen låg strategiskt placerade längs vägen för de kungliga och hovet till färjeläget. Det finns idag en Milsten vid Lilla Ängby för att markera den historiska landsvägen från Stockholm till färjeläget vid Tyska Botten för vidare färd till Drottningholm. Det historiska färjeläget vid Tyska Botten är den plats som vi har vårt kära Warfv.