VÄLKOMNA TILL SPÅRARSCOUTAVDELNINGEN SJÖBUSARNA

Vi är ca 20 spårarscouter som träffas torsdagar 18.15-19.45. Under vintern har vi träffats i vår lokal, L:a Ängby på Holbergsgatan 4, nära Blackebergsvägen, men efter påsk ses vi  på Warfvet, vår tomt vi Mälarens strand. Nedan finner du lite mer information om oss.

INBJUDAN TILL VÅRENS HAJK 21-22 APRIL

Lördagen den 21 april åker vi till en mysig scoutstuga, Lemshaga på Farstalandet strax söder om Gustavsberg på vägen mot Ingarö. På programmet står kul lekar inom- och utomhus och en del scoutnyttigt. Mer information finns i själva inbjudan som är bifogad nedan.

Anmälan görs genom att skicka sms till Magnus (070-5858081) senast onsdagen den 18 april. Notera gärna särskilt att vi kan behöva hjälp av föräldrar under hajken. Prata med någon ledare om ni är intresserade och vill veta vad det innebär – och anmäl intresse med ett sms till Magnus (070-5858081). Vi behöver också hjälp med skjuts både ut och hem. Sträckan är knappt 40 km och tar ca 35 min enkel väg. Kan ni hjälpa till att köra ut eller hämta oss? Skicka då ett sms till Magnus (070-5858081).

VÅRTERMINEN HAR BÖRJAT

Vårens Program finns i PDF-format nedan.

VIKTIGT OM BILAR OCH PARKERING PÅ L:A ÄNGBY OCH PÅ WARFVET

När vi träffas på Warfvet ska vi INTE köra ända fram till scoutområdet utan parkera och vända vid, eller innanför, grinden till vänster ca 50 meter ner från Blackebergsvägen. Detta är mycket viktigt för att vi skall kunna bibehålla den goda grannsämjan nere vid Tyska Botten. På sen höst, tidig vår eller vid annan tidpunkt då väder och vind kraftigt geggat ned parkeringsytan skall vi inte nyttja densamma, då gräset helt förstörs och bilar lätt fastnar.

Vi har också parkeringsplats vid huset L:a Ängby, men det är på kommunens mark och det kommer parkeringsvakter. Om du ska stanna där mer än några minuter har vi parkeringstillstånd som du kan låna.

MEDLEMSAVGIFTEN

är ca 680:- kr per termin. Har du inte fått inbetalningskort för medlemsavgiften denna termin så kommer den nog snart. I medlemsavgiften ingår, förutom det material vi gör av med under hösten, också prenumeration på tidningen SCOUT samt en olycksfallsförsäkring. Vid utflykter och övernattningar utgår särskild avgift.

KÖPA SCOUTSKJORTA

Om du undrar hur man kan köpa en scoutskjorta eller hur märkena ska sitta på skjortan så finner du information nedan.

FRÅGOR

Frågor verksamheten på Sjöbusarna? Mejla eller ring Magnus Lindstedt, magnus.lindstedt@blackeberg.nu / 070-585 80 81

  • Ha alltid på dig varma kläder på scoutmötena då vi ibland kommer att ha delar av mötena ute.
  • Har du funderat på att köpa scoutskjorta? Titta nedan.
  • Vill du veta var dina scoutmärken ska sitta på skjortan? Klicka på pdf-länken nedan!
  • Allmän info om Spårarscouterna och Blackebergs sjöscoutkår finns nedan!

Program Sjobusarna HT 2018 v1

Märkesplacering

Köpa Scoutskjorta

Information om scouting och scoutkåren

Information om Vässarö

Vad är scouting

Seglingens grunder

Optimistjollens-delar

Karta Warfvet

Rummel och Rabalders Sjövettsskola

Morsealfabetet

Surrningar

Broskiss

Karta med Parkerings-information