Palladium 2018

Uppdaterad information per 26 juli 2018

 

Hej!

 

Äntligen drar det ihop sig för läger på Vässarö!

 

Alla har fått ut lägerbrev där alla praktiska detaljer skall framgå.

 

  • Kustfyrare och HY åker SL tillsammans med Fanny Linnros.

 

  • Emilia Looberger har organiserat skjuts till Vässarö för alla Skutor.

 

  • Övriga åker abonnerad buss.

 

  • Alla åker abonnerad buss hem från Vässarö.

 

Vi är en förtrupp som åker upp imorgon med lägerpackningen.

 

Vässarö rapporterar om perfekta lägerförhållanden!

Mycket arbete har lagts på att förbättra lägerängarna och den torra väderleken gör att ängarna är hårda och fria från lera. Tillgången på vatten att diska och tvätta sig i är i det närmaste oändligt och dricksvatten som både kommer från avsaltningsanläggningen och brunnar ger bra med vatten. Det är över 20 grader i vattnet och än har vi inte sett spår av bevärande alger men det kan ju ändra sig till det sämre. På eftermiddagarna bjuder havet på behaglig sjöbris.

Beträffande brandrisk så har Vässarö kontinuerlig dialog med Brandförsvaret om läget.

 

På Vässarö har de(vi) god beredskap för att kunna bekämpa en brand. Vässarö bemannar själva ett brandvärn med tillhörande brandbekämpningsutrustning, därtill Vässarös egna brandmaterial. Vidare övar funktionärerna regelbundet och vitala delar såsom pumpar testkörs. De har även införskaffat ytterligare en pump. Tillsammans med alla scouters goda omdöme och välvilja skapar vi de bästa förutsättningar för att det otäcka inte ska inträffa.

 

Mycket hög brandrisk – Nytt beslut sedan 26 juli

Senaste nytt rörande användningen av gasolkök på Vässarö från och med 2018-07-26 09:00. Gäller tills vidare. Under gårdagen 25 juli utfärdades en dispens för Vässarö och användningen av gasolkök. Denna dispens drogs tillbaka idag på morgonen. Det innebär att mathållningen kommer att ske på annat sätt. Maten till alla lägerdeltagare kommer att tillredas både på kåren som vanligt och det varma kommer att förberedas i Vässarös storkök. Vilken utmaning så här tätt inpå lägret!

 

Planen nu är att frukosten och lunchen tillreds på kåren men blir kall. Middagen äter vi alla vid olika tider i matsalen. Mer exakt kommer vi att reda ut när vi ses. Självklart kan ändringar bli nödvändiga eftersom vi aldrig testat detta förut. Å andra sidan skulle vi aldrig testa om vi inte trodde på idén.

 

Observera att beslutet avseende att inte få använda gasolkök kan ändras under lägertiden.

 

Fråga: Hur gör vi med dem som behöver specialmat såsom allergier

Svar: Detta gör ingen skillnad. Alla ska kunna bli mätta och glada på Vässarö

 

Fråga: Om får mattid till middagen krockar med program, hur gör vi då?

Svar: Det får vi lösa på plats och i en del fall ha överseende med att man blir för sen till middagen.

 

Det kommer att bli en utmaning, inte minst för våra 16-17  åriga funktionärer, att förverkliga detta. Såklart hjälps vi åt och har överseende om något inte blir som vi hade hoppats, men såklart gör vi alla vårt bästa. När vi löst det praktiska är det hög tid att rikta blickarna mot lägrets innehåll och allas vår lägerupplevelse!

 

Med vänlig hälsning,

 

Björn


Hej alla lägersugna scouter!

 

Snart är det äntligen dags för Palladium 2018, och vad är väl en bättre uppladdning än att börja lära sig lägersången? Tänk er: sommar, teater och massor med kreativitet.

Välkomna in i teater Palladiums värld!

 

Inspelning finns på Youtube:

https://youtu.be/kVh-cM70ZZM

 

Och text finns här: https://drive.google.com/open?id=1j56v9Dvte3mgMeHh0kZxamJ1A2li-AIx

 

Inför lägret vill vi informera om att vi kommer att fotografera en del under lägret, för att sprida teaterstämning och scoutanda på Vässarö och till alla utanför. Vi kommer självklart att fråga innan vi använder en bild där människor kan identifieras.

 

Varmt välkomna till Vässarö! Snart ses vi!

 

Peppade hälsningar från Vässarös Lägerkommittén


Information rörande väderleken och förutsättningar för läger på Vässarö juli / augusti 2018

 

Förutsättningarna för scoutläger är mycket goda på Vässarö just nu. Mycket arbete har lagts på att förbättra lägerängarna och den torra väderleken gör att ängarna är hårda och fria från lera. Tillgången på vatten att diska och tvätta sig i är i det närmaste oändligt och dricksvatten som både kommer från avsaltningsanläggningen och brunnar ger bra med vatten. Det är över 20 grader i vattnet och än har vi inte sett spår av bevärande alger men det kan ju ändra sig till det sämre. På eftermiddagarna bjuder havet på behaglig sjöbris.


 

Nu närmar sig lägret på Vässarö – PALLADIUM 2018

Här bifogat kommer det andra och sista brevet inför årets sommarläger Palladium – ett lägeräventyr i teaterns värld!

Men följ också gärna eventuell info på hemsidan http://blackeberg.scout.se/. Anslut dig också gärna till vår grupp på Facebook – Blackebergs sjöscoutkår. Det är en sluten grupp så ansök om medlemskap så kommer en administratör hälsa er välkomna. Här kommer vi lägga upp en del bilder och annan information under själva lägret.

I det bifogade brevet berättar vi när och var vi samlas, hur vi åker dit, vad du behöver ha med dig – samt när vi kommer tillbaka.

Har du frågor kontaktar du din ledare, eller lägerkommittén, vars telefonnummer finns i det bifogade brevet.

En utrustningslista finns bifogat till detta mail.

För dig som ännu inte skickat in din hälsodeklaration finns även en sådan åter igen bifogad till detta mail.

 

Vi ses snart! 

Hälsningar Lägerkommittén

gm lägeransvarig Björn Sjöstrand bjorn@sjostrands.com 072-7125120 och
lägerplaneringsansvarig Magnus Lindstedt, mange.lindstedt@telia.com, 070-585 80 81


 

Sommalägret Palladium 2018 närmar sig!

Nu har vi skickat ut Lägerbrev 2, dvs den slutliga informationen om samlingsplatser och samlingstider samt en utrustningslista till alla anmälda. Lägerbrev 2 och utrustningslistan finns upplagda nedan. Fortsätt gärna att följa eventuella uppdateringar om lägret på denna sida.

 


Vi är 61 anmälda till sommarens läger, Palladium!

Anmälan som Scout/Ledare

Anmälningstiden för lägret har gått ut, men om du är sugen att åka med så kan du kontakta Magnus Lindstedt på 070-5858081 så kan vi undersöka om det finns plats.

Får du information om att det finns plats så fyller du i nedan länkat forumlär och skickar även en ifylld och underskriven hälsodeklaration till Emma Bergman (Medelpadsg 2, 16253 Vällingby) samt betalar in hela avgiften, enligt nedan, till plusgiro 50 14 65-9, Blackebergs Sjöscoutkår. Skriv ”läger” namn och födelseår samt din mailadress i meddelanderaden.

Anmälan – Palladium 2018 – Klicka här


 

Lägerbrev 1

Picture1Picture2

 

 

Välkommen till årets sommarläger Palladium

 – ett lägeräventyr i teaterns värld!

 

Vecka 31 är det äntligen dags för sommarläger och i år åker vi, tillsammans med ca 1500 andra scouter, på distriktsläger till Vässarö. Vässarö är scouternas ö och ligger i ytterskärgården mellan Grisslehamn och Öregrund.

Vi bygger vår egen lägerby där vi sover i tält och lagar vår mat tillsammans. Under lägret kommer vi i år att möta teatersällskapet Palladium som är i stort behov av hjälp, eftersom en viktig person i deras sällskap har försvunnit under mystiska omständigheter. Se brevet från Neo! Förutom dessa programaktiviteter kommer det såklart bli segling, bad, paddling, lägerbål osv.

 

Lägertid och kostnad:

  • Spårare (Sjöbusar och Jollar) onsd 1/8 – lörd 4/8. Kostnad: 1 200 kr
  • Upptäckare (Skutor) tisd 31/7 – lörd 4/8. Kostnad: 1 550 kr
  • Äventyrare (Kustfyrare) lörd 28 juli – lörd 4/8. Kostnad: 2 400 kr
  • Utmanare (Herbetz Yellon) lörd 28 juli – lörd 4/8. Kostnad: 2 400 kr
  • Ledare och funktionärer t om 26 år Kostnad: 100 kr
  • Ledare och funktionärer över 26 år Kostnad: 1 000 kr

 

Förälder: Ta chansen att få uppleva scouting tillsammans med ditt barn.

Vi behöver din hjälp som ledare under lägret.

 

Anmäl dig nu!

För att anmäla dig till lägret skickar du ifylld och underskriven hälsodeklaration till Emma Bergman (Medelpadsg 2, 16253 Vällingby) samt betalar in hela avgiften, enligt ovan, till plusgiro 50 14 65-9, Blackebergs Sjöscoutkår senast den 30 april. Skriv ”läger” namn och födelseår samt mailadress, för vart resterande information ska skickas, i meddelanderaden.

 

Mer information:

Mer fakta om tider, packning och resan till och från lägret kommer senare till dem som har anmält sig. Information kommer också löpande läggas upp på www.blackeberg.scout.se

 

Frågor? Kontakta gärna lägerplaneringsansvarig Magnus Lindstedt, mange.lindstedt@telia.com, 070-585 80 81 eller dina vanliga ledare.

 

Vi ses i sommar!

Hälsningar från lägerkommittén

 

OBS! Det finns möjlighet att söka bidrag till lägeravgiften från scoutkåren. Vill du göra det så prata med din avdelningsledare.


Sommarens läger!

I sommar åker kåren till Vässarö på distriktsläger.
Lägret äger rum 28 juli–4 augusti.

Följande datum gäller för de olika avdelningarna:

Sjöbusarna och Jollarna: 1–4 augusti (ons-lör)
Skutorna: 31 juli–4 augusti (tis-lör)
Kustfyrarna: 28 juli–4 augusti (lör-lör)
Herbetz Yellon: 28 juli–4 augusti (lör-lör)

Mer information och anmälan kommer i vår, men boka in
datumen redan nu så missar ni inte sommarens höjdpunkt!

Palladium