Kallelse till kårstämma

Hej! Styrelsen kallar Blackebergs Sjöscoutkårs medlemmar till kårstämma den 3:e oktober 2018 kl. 20.00 i Lilla Ängby Gård. Vi bjuder på fika. Observera att stämman börjar 20.00 och vill man ha fika kan det vara en bra idé att komma Läs mer »

Terminen har startat

Nu är vi igång! Varmt välkomna till en spännande höst med Blackebergs sjösscoutkår tillsammans med dina nya och gamla scoutkompisar!   Våra avdelningar har skickat ut brev till alla scouter. Du kan även läsa mer på din avdelnings egen sida Läs mer »

Tack för ett fantastiskt roligt läger

Det var mycket fästingar under Palladium —————————————————————— Det finns flera sjukdomar som kan spridas med fästingar. De vanligaste i Sverige är borrelia och TBE, som även kallas fästingburen hjärninflammation. Du kan inte vaccinera dig mot borrelia, men sjukdomen kan behandlas Läs mer »

Palladium lägerhändelser 30-31/7

Fyra dagar in i lägret och äntligen har Skutorna kommit hit! Tälten har satts upp och tillsammans med det nya mattältet som HY byggt börjar det kännas riktigt mysigt här på mellanängarna. Aktiviteterna är många, fästingarna desto fler men där Läs mer »

Palladium lägerhändelser 28-29/7

Här kommer bilder och videor från dagens och gårdagens aktiviteter och händelser! Det här bli ett annorlunda läger eftersom eldningsförbudet råder på hela ön och planeringen av mat blir därför unik. Som krydda på detta har det varit stekande hett Läs mer »

Nya segel till Kiwi och Kangaroo!

  Nu har det kommit nya segel till Kiwi och Kangaroo. Warfvskommittén önskar att vi alla hjälps åt och tar hand om de nya seglen på bästa sätt genom att vi viker dem ordentligt och inte går på dem. Passa Läs mer »

Erik från Blackebergs Sjöscoutkår ger sig ut på äventyr med Scouterna i Italien

Ett livs äventyr Vad är Explorer Belt? Det är ett av de största äventyren du kommer uppleva! Explorer Belt är en utmaning, både fysiskt och psykiskt. Du vandrar i ett främmande land med endast din parkamrat som sällskap i 10 Läs mer »

Telia Company skänker tält till Scouterna

Blackebergs Sjöscout kår har fått fem fyramannatält Telia Company köpte in ett mycket stort antal tält 2015, för att distribuera till de som drabbades av jordbävningen i Nepal. En del av tälten kom aldrig iväg. Nu vill företaget att de Läs mer »

Glad sommar önskar Blackebergs sjöscoutkår!

Glad sommar önskar Blackebergs sjöscoutkår! Efter en termin fullmatad med scoutaktiviteter i Lilla Ängby Gård, Warfvet, seglingsäventyr, hajker och vandringar så önskar vi i Blackebergs Sjöscoutkår alla ledare, funktionärer, scouter och föräldrar en riktigt skön sommar. Vi ser alla fram Läs mer »

Kåravslutning 3 juni kl 13:00-16:00

Välkomna på Blackebergs årliga kåravslutning! Söndagen den 3 juni kl. 13.00-16.00 på Warfvet. Vi inleder avslutningen med traditionsenlig ceremoni och märkesutdelning. Därefter kommer det finnas fika med kaffe, saft, bullar och kakor samt möjlighet att grilla korv och pinnbröd, allt Läs mer »